Nieuws
The Stanley Parable

The Stanley Parable-uitbreiding uitgesteld naar volgend jaar

Biedt meer content en meer eindes

Geschreven door Michel Musters op
The Stanley Parable: Ultra Deluxe, een soort combinatie tussen een remaster en een uitbreiding, verschijnt volgend jaar en dus niet meer dit jaar.

De eerder aangekondigde Ultra Deluxe-editie van de geprezen indiegame moet ergens voor de zomer uitkomen op pc en consoles, "maar het hangt er van af hoe de ontwikkeling verloopt".

"Toen The Stanley Parable uitkwam, vroegen veel mensen om meer eindes en meer content", zo valt op de website van de game te lezen. "We vertelden hen dat we niet meer content nodig hadden, dat het zo prima was, dat er precies genoeg eindes waren. Wat een slappe leugens waren dat. We wisten dat we logen en we deden het toch. We hebben jaren die schaamte met ons gedragen, een last die elke dag op ons drukte. Het is tijd dit op te lossen. We geven je onze schaamte, zodat jullie er mee rond kunnen lopen. Wij zijn het beu."

De tekst vervolgt: "Van de leugenaars die je de award winnende indiegame The Stanley Parable brachten komt The Stanley Parable: Ultra Deluxe, een uitbreiding op het origineel met meer content, meer eindes, meer grillige avonturen van de twee beste vrienden Stanley en de Narrator."

In The Stanley Parable speelt de speler als kantoormedewerker Stanley. in first-person-perspectief moet de speler verschillende taken uitvoeren in een kantoorgebouw die worden geïnstrueerd door de verhaalverteller. De speler heeft hierin de keuze om het pad te volgen dat wordt geadviseerd door de verteller of zijn eigen weg te kiezen en daarmee het verloop van het verhaal aan te passen. Dit kan leiden tot verschillende eindes in de game.

Gamer.nl schreef over het origineel: "The Stanley Parable analyseert, becommentarieert, lacht om en liefkoost games en hun narratieve ambities. Het resultaat is een fenomenale metagame die je tegelijk laat schateren en nadenken." Het spel scoorde een 9.

Dit artikel delen:

Lees meer

Metroid Prime Trilogy en Super Metroid-remake mogelijk onderweg naar de Switch Kojima Productions-topman vertrekt bij studio
1

Reacties op: The Stanley Parable-uitbreiding uitgesteld naar volgend jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Ryme

    • 28 november 2019 09:21
    Heerlijke game maar moet nog de Go Outside achievement halen en weet niet of ik het spel al langer dan 5 jaar niet gespeeld heb…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.