The Sinking City nu beschikbaar op PlayStation 5

The Sinking City nu beschikbaar op PlayStation 5

Frogwares' The Sinking City is sinds een paar dagen verkrijgbaar voor PlayStation 5.

The Sinking City speelt zich af in een Lovecraftian versie van de Verenigde Staten rond het jaar 1920 en vertelt het verhaal van de detective Charles Reed. In het spel moet de speler enkel met behulp van zijn observatievaardigheden en een notitieboekje informatie verzamelen door het plaats delict te onderzoeken en inwoners te ondervragen.

Op PlayStation 5 draait de game in 4K en 60 frames per seconde. PS4-spelers die de game al hebben, kunnen geen gratis PS5-update van de game downloaden. Dat komt door een lopende juridische kwestie rondom de game - de PS4-versie had een andere uitgever.

Die juridische kwestie zorgde er vorig jaar voor dat de game ook tijdelijk uit diverse digitale winkels, waaronder PSN en Steam, verdween. Frogwares sloot in 2017 een deal met Nacon: in ruil voor financiële steun tijdens de ontwikkeling, kreeg Nacon het recht om de game op een aantal platformen uit te geven. Nacon fuseerde in de tussentijd echter met Bigben Interactive, en zou weigeren om beloofde royalty's aan Frogwares te betalen.

Gamer.nl gaf de PS4-versie van The Sinking City een 6,5: "Frogwares laat zien dat het de sfeer van Lovecraft uitstekend beheerst en durft er een eigen weg mee in te slaan, maar als game rammelt The Sinking City teveel om aan iedereen aan te raden."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou