Dat Electronic Arts zich het succes van The Sims heeft beseft is wel te zien aan de maar liefst 4 uitbreidingen voor het spel. Zo is zijn er naast extra bouwsets een party addon uitgegeven en zelfs een uitbreiding waarin je jouw sims eens op vakantie kan sturen. Met al dit succes kon een echte opvolger natuurlijk niet uitblijven. Maxis is daarom al een tijdje bezig met het online vervolg op The Sims, speciaal voor de mensen zonder al teveel sociale contacten.

GameSpot heeft een aantal nieuwe screenshots online gezet en een development-update gegeven over deze game. De beta van het spel zal in de zomer komen en het spel zelf in het derde of vierde kwartaal. Het zal dus nog even duren voordat we virtueel kunnen uitgaan, virtueel dronken kunnen worden en virtueel slakkerend naar huis kunnen fietsen en al kotsend in de berm virtueel aangetroffen worden door een virtuele politie-agent met een virtuele snor. Electronic Arts has announced that The Sims Online, its upcoming online virtual-life game, is on track to begin an external beta test this summer. The game is based on The Sims, the incredibly popular virtual-life game created by Maxis, and it will let players control a virtual person in a persistent online world populated by hundreds or even thousands of virtual-people controlled by other players.

The Sims Online is currently in a pre-alpha stage of development. The development team at Maxis, which numbers more than 60 people, is working on completing some of the game's features, such as roommates, early economy, functional objects, and the navigation system. Een virtueel partijtje voetbal. Who needs fresh air anyways? De vraag is of een spel als dit nu 'ongezond' genoemd mag worden. Is het wel goed om mensen online hun sociale contacten op te laten bouwen, bestaat er geen risico dat ze geisoleerd raken? Want een rationeel denkend mens ziet niet in wat er leuk is om te dansen met een ander poppetje op een computerscherm, die eigenlijk aan de andere kant van de wereld ook bewegingsloos achter zijn computer zit. Gaat virtueel uitgaan ons echte leven niet mogelijk vervangen? Voor het hele verhaal kan je terecht op GameSpot.