Weer een nieuwe week, weer een nieuw verkoopoverzicht voor Nederland. Het lijkt erop dat het gamervolk in week 9 vooral naar de winkel is gelopen voor The Sims 2: Vrije Tijd, aangezien we deze game in zijn eerste week op de tweede plaats in het verkoopoverzicht terug vinden. Naast The Sims zien we dat ook Unreal Tournament 3 voor de Playstation 3 zich in het overzicht heeft weten te plaatsen en wel op zesde plek.

Als we naar het overzicht kijken dan zien we dat zoals voorgaande weken de games met een 'casual' doelgroep het toch beter blijven doen dan 'instant klassiekers' zoals Super Mario Galaxy of Call of Duty 4. Als er gekeken wordt naar overzichten van Amerika en Japan vergeleken met die van Europa dan zouden we haast kunnen zeggen dat wij Europeanen vatbaarder zijn voor casual games dan elders. Overigens heeft de PC met The Sims 2: Vrije Tijd voor het eerst in weken weer een plek in de top 10 veroverd. Voor gedetailleerde overzichten per platform kun je hier terecht.

Mario & Sonic at the Olympic Games (Nintendo DS)The Sims 2: Vrije Tijd (PC)Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii)More Brain Training (Nintendo DS)Mario Party (Nintendo DS)Unreal Tournament 3 (PS3)Brain Training (Nintendo DS)Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)Super Mario Galaxy (Wii)Mario Party 8 (Wii)