Onlangs verscheen er een vreemd gedicht waarin de aankondiging van een nieuwe game verscholen ging. Na wat research wisten veel van onze bezoekers te ontdekken dat het hier om de nieuwe game van ontwikkelaar FunCom ging. Vandaag heeft deze Noorse ontwikkelaar van Dreamfall en Anarchy Online het spel achter het gedicht dan officieel aangekondigd: The Secret World. Het is een MMORPG voor Xbox 360 en PC dat voorheen bekend stond als het project 'The World Online'.

The Secret World onderscheidt zich van het gros van de MMORPG's doordat het zich in een hedendaagse setting situeert. Geen fantasywerelden die geen enkel verband hebben met onze eigen planeet dus, en ook geen verre toekomstscenario's. Toch spelen rare monsters en magie zeker een rol in het spel, want The Secret World gaat om een parallelle wereld die schuilgaat achter de onze. Zelfs in de grote wereldsteden als New York en London, die je in het spel zult bezoeken, is deze parallelle wereld present.

Ragnar Tørnquist, de bedenker van het spel, kwam al tien jaar geleden met het idee van een hedendaagse online wereld. Over de jaren heen groeide het idee en werd het steeds beter. "We wilden altijd een ander soort online wereld, iets angstaanjagends en hedendaags, iets diepers dat dichter bij onze realiteit staat. Ons doel is nu om een gedetailleerde wereld te maken waarin spelers voelen dat ze deel uitmaken van iets groots, iets mythisch en episch."

Lang niet alle gamers zitten meer te wachten op traditionele fantasy en Sci-Fi spellen, stelt Trond Arne Aas, de CEO van FunCom. "The Secret World is precies dat, een fantastische nieuwe setting dat de verbeelding van gamers zal aanspreken en spelers jarenlang bezig zal houden. We denken dat dit de ideale aanvulling van FunCom's MMO-portfolio is."

Wanneer The Secret World op de markt komt is nog niet bekend. Screenshots zijn er ook nog niet, alleen de artwork die bij dit bericht te bewonderen is.