'The Quarry en High on Life zijn begonnen als Google Stadia-games'

'The Quarry en High on Life zijn begonnen als Google Stadia-games'

Zowel het pas uitgekomen The Quarry als het afgelopen week aangekondigde High On Life zouden zijn begonnen als games die specifiek voor Google Stadia in ontwikkeling waren.

Dat claimt de website Axios van twee bronnen te hebben vernomen. Beide games waren volgens de site in ontwikkeling voor Stadia, voordat Google besloot diens interne gamedivisie terug te schalen.

Wat The Quarry betreft, kan dit inderdaad kloppen: in 2020 kondigde Google aan dat ze een deal hadden gesloten met Supermassive Games voor een nog onaangekondigde game. De horrorgame is onlangs op consoles en pc uitgekomen.

High on Life werd afgelopen week tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase onthuld. Het spel is van Justin Roiland, de bedenker van Rick and Morty. In de game nemen spelers het met pratende geweren op tegen buitenaardse wezens die de mensheid als nieuwe drug willen gebruiken. Het spel komt ergens dit jaar nog uit op pc, Xbox-consoles en Game Pass.

Vorig jaar kondigde Google aan alle interne game-ontwikkelteams te sluiten en zich alleen nog maar te focussen op samenwerkingen met third party-studio's voor het brengen van multiplatformgames naar Stadia. Het bedrijf lijkt dan ook geen deals meer met studio's te sluiten om spellen exclusief op Stadia uit te brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Baldur’s gate 3 is eigenlijk ook een stadia game, op dat platform zijn er een aantal bonussen geloof ik. Ben benieuwd hoe larian daar vanaf is gekomen!

0

@Improv nou ja Google heeft de strategie aangepast en niet Larian dus ik denk dat het contract gewoon ontbonden is. Typisch Google ook weer, het lijkt geen geduld te hebben. Ze kondigen iets met heel veel poeha aan om er binnen korte tijd meteen weer de stekker eruit te trekken. Buiten de privacy bezwaren een belangrijke reden om niets met Google te maken willen hebben.

0
test

Stadia heb ik opgegeven. De techniek is geweldig en werkt over het algemeen prima. Alleen typische Google idd om iets met veel bombarie aan te kondigen en er vervolgens een zooitje van te maken. Jammer, echt heel jammer allemaal. Google had met iets meer geduld een grote speler op de markt kunnen worden.

0

Aanbevolen voor jou