The Pokémon Company zou recordjaar hebben gedraaid

The Pokémon Company zou recordjaar hebben gedraaid

Volgens een statement in het Japanse Kanpō heeft The Pokémon Company een recordjaar gedraaid.

Hoewel The Pokémon Company een privéonderneming is en dus zijn jaarcijfers niet hoeft te delen, plaatsen sommige bedrijven in grote lijnen alsnog hun resultaten in de Kanpō, een publicatie van de Japanse overheid.

Gamebiz.jp (via VGC) meldt dat de nieuwste publicatie van Kanpō een statement van The Pokémon Company bevat over het jaar dat ze hebben gehad. Er zou van maart 2021 tot en met februari 2022 een nettowinst van 41 miljard yen - omgerekend ongeveer 298 miljoen euro - zijn geboekt, een toename van 123 procent ten opzichte van het vorige jaar.

In de afgelopen periode heeft The Pokémon Company dan ook diverse Pokémon-games uitgebracht: Pokémon Legends: Arceus, Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl en New Pokémon Snap. Arceus verkocht bijvoorbeeld al 6,5 miljoen keer in de eerste weer van release, en Diamond en Pearl gingen in de eerste week 6 miljoen keer over de toonbank.

Eind dit jaar moeten Pokémon Violet en Scarlet uitkomen, die zich afspelen in een nieuwe regio waar de naam nog niet van bekend is. Wel is duidelijk dat de spellen een open wereld bevatten waarin pokémon rondlopen, zoals ook in Pokémon Legends: Arceus en delen van Pokémon Sword en Pokémon Shield het geval was.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen verrassing met 3 games waar menig fans op zaten te wachten. Maar ik hoop wel dat Pokemon het na Violet en Scarlet anders aanpakt. Want Pokemon Legends Arceus voelt voor mij toch als een game die experimenteert en niet af is. Soms voelt het als een soort secret project die door een grote groep mensen gespeeld wordt om uit de bevindingen Pokemon Violet en Scarlet te maken. We zijn gewend dat Pokemon kleine stapjes neemt. Maar wat ze afgelopen jaar hebben gedaan is wel heel letterlijk kleine stapjes nemen. Maar goed Pokemon verkoopt en ik ben er ook debet aan omdat ik het ook graag speel.

0
test

Mee eens. @Snafu9

0
test

Ze mogen de games wel qeer eens wat pittiger maken. Weet niet hoe het met Arceus zit, maar de rest is zo simpel dat de uitdaging volledig weg is. Zo jammer. Een moeilijkheidsgraad en geen verplichte Exp. All. (wil graag gericht levelen, of iig de keuze hebben) zouden mij terughalen naar deze reeks. Nu ben ik er even klaar mee.

0

Aanbevolen voor jou