Frontier Development heeft vandaag The Outsider aangekondigd, een next-gen titel die in ieder geval voor de Xbox 360 en Playstation 3 zal verschijnen. Hoewel de graphics van het spel niet de minste zullen zijn, benadrukt Frontier dat dit slechts het beginpunt van een next-gen spel is en dat het echte next-gen aspect uit de gameplay naar voren moet komen. Voor The Outsider gaat Frontier namelijk terug naar zijn eerste spel, Elite, om de filosofie daarachter over te zetten naar een volledige, levende 3D wereld.

The Outsider biedt een volledige nabootsing van het hedendaagse Washinton DC. Je neemt de rol aan van een CIA agent wie door een misgelopen operatie erg slecht staat in de publieke opinie. Aan jou de taak om je naam te zuiveren, terwijl de media je kosten wat kost door het slijk willen halen.

Hoe dit verhaal afloopt heb je zelf in de hand. Frontier belooft een geheel natuurlijke, niet-lineaire verhaalontwikkeling die verder gaat dan de keuze tussen goed en kwaad. De technologie die men hiervoor gebruikt zou pas mogelijk zijn met de komst van de nieuwe generatie consoles. Hopelijk zal men alle beloftes waar kunnen maken!