Nieuws
The Outer Worlds

The Outer Worlds komt naar de Nintendo Switch

Exacte releasedatum nog niet bekend

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
In een video van Nintendo is aangekondigd dat The Outer Worlds naar de Nintendo Switch komt. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar het spel moet nog dit jaar verschijnen voor de console van Nintendo.

Obsidian Entertainment, Private Division en Nintendo hebben aangekondigd dat The Outer Worlds wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. In een uitgebrachte video vertelt Matthew Singh, de hoofdproducent van Obsidian, dat er is gekozen om het spel naar de Switch te brengen, omdat hij zelf een groot fan is van Nintendo. Ook wilde hij het roleplaying-genre van The Outer Worlds graag naar de handheld-console brengen.

The Outer Worlds is een singleplayer-sciencefiction-rpg en speelt zich af in een toekomstige wereld, waar megacorporaties zijn begonnen met het koloniseren en terraformen van buitenaardse planeten. In het spel, dat de 'duistere kant' van het kapitalisme laat zien, ontdekt de speler een ruimtekolonie en wordt het gevolgde pad beïnvloed door de keuzes van de speler. Dit verhaal staat in het teken van Phineas Wells, die de 'tweede golf van kolonisten' wil laten ontwaken uit een kunstmatige slaap.

The Outer Worlds lanceert op 25 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een releasedatum voor de Nintendo Switch is nog niet bekend, maar op de website van Nintendo staat dat het spel in 2019 moet op voor de console.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuw Smash Bros. Ultimate-personage Hero morgen beschikbaar Nvidia-onderzoeker: Eerste game met vereiste ray tracing in 2023
3

Reacties op: The Outer Worlds komt naar de Nintendo Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 30 juli 2019 18:16
  Hee da's heel tof, onverwacht ook. Ik kijk al een tijdje uit naar deze titel, een Fallout-achtige titel is zeer welkom op de Switch. Nu de hamvraag haal ik 'm voor de Switch of toch gewoon de PS4-versie?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 30 juli 2019 18:23
  Ik vraag me wel af hoe de performance is op de Switch en hoe dat er dan uitziet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Undefused

  • 31 juli 2019 20:51
  Heel cool dat ze hem op de Switch uitbrengen alleen zal wel uitgesteld worden tot in 2020 ondanks dat ze zeggen dat hij dit jaar uitkomt( op de Switch).
  Even de reviews afwachten maar de game staat op de radar

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.