'The Outer Worlds is niet politiek geladen'

'The Outer Worlds is niet politiek geladen'

Obsidian-regisseur Leonard Boyarsky verzekert dat The Outer Worlds niet politiek geladen is. Hij legt uit dat het spel geen kritiek is op het moderne kapitalisme, maar vertelt over het hebben van macht en hoe deze macht wordt gebruikt.

Leonard Boyarsky, de creatief regisseur van Obsidian Entertainment, zegt in een interview met VGC dat de ontwikkelaar met The Outer Worlds geen politiek geladen game wil neerzetten. Het spel, dat zich afspeelt in een toekomstige wereld waar megacorporaties zijn begonnen met het koloniseren en terraformen van buitenaardse planeten, laat de 'duistere kant' van het kapitalisme zien.

Boyarsky legt uit dat het verhaal van The Outer Worlds geen kritiek is op het moderne kapitalisme, maar vertelt over het hebben van macht en hoe deze macht wordt gebruikt tegen mensen. Hierbij geeft hij aan dat de manier waarop spelers het verhaal kunnen controleren, erg verraderlijk kan zijn. "We zijn voorzichtig geweest om spelers niet de les te lezen over de thema's die aan bod komen in het spel. Dat is het laatste dat we willen", aldus Boyarsky.

Een van de manieren die Obsidian heeft gebruikt om te voorkomen dat The Outer Worlds wordt gezien als politiek geladen, is door de thema's in het spel te combineren met een humoristische toon. Boyarsky dringt er dan ook op aan dat het spel vooral leuk moet zijn. "We willen geen standpunt innemen en zeggen hoe slecht dit allemaal is. In plaats hiervan kijken we naar alle aspecten van de problemen", aldus Boyarsky. Zo legt hij uit dat er personages in het spel zitten die een filosofie hebben waar hij het persoonlijk niet mee eens is, maar toch 'aangenaam en geloofwaardig' moeten overkomen op de speler.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk is het spel ook niet beladen met bugs. Ondanks de wat verouderde engine kijk ik erg uit naar deze game.

0
test

Obsidian.. het zou eigenlijk vreemd zijn als er geen bugs in zitten. ;-) Maar inderdaad ook heel erg veel zin in, samen met Greedfall. Eindelijk weer eens 2 lekker 'ouderwetse' RPG's.

0
test

Beetje tegenstrijdige uitspraken van de beste man. Als je in jouw game "vertelt over het hebben van macht en hoe deze macht wordt gebruikt tegen mensen." dan is die per definitie politiek geladen. Het kan zijn dat het niemand opvalt. Vaak springen politieke thema's eruit omdat men het er niet mee eens is.

0

Tuurlijk niet. Je kan toch een volledig fictief verhaal verzinnen over macht zonder daar een politieke lading aan te geven @DevTrunks

0

Aanbevolen voor jou