'The Orion Project moest van Steam vanwege Activision' | Gamer.nl

'The Orion Project moest van Steam vanwege Activision' | Gamer.nl

The Orion Project is  gisteren van Steam gehaald, omdat bepaalde wapens in het spel volgens Activision te veel op die in Call of Duty-games zouden lijken. 

David Pra el van ontwikkelaar Trek Industries plaatste een update op Steam waarin hij verkondigt dat zijn game offline is gehaald vanwege een DMCA-claim door Activision. 

Op grond van een DMCA (Digital Millennium Copyright Act) kan men de eigenaar van een website sommeren inbreukmakende inhoud te verwijderen, een zogenaamde takedown notice.

In een mail laat Pra el het volgende weten op voorhand geen waarschuwing te hebben gehad van Activision. "Ik heb tot deze dag nog geen specifieke voorbeelden gehad in de vorm van screenshots van wat precies de reden is. Ook heb ik niet de kans gehad om eventuele mi tanden recht te stellen voordat de game werd verwijderd."

"We hebben gekeken naar mogelijke content in de game die de claim kunnen verklaren, aangezien dit ons nog steeds niet duidelijk is gemaakt", vervolgt hij. "We hebben daarnaast ook aangeboden om deze content te verwijderen, maar dit werd niet geaccepteerd."

Gamers zijn ondertu en zelfstandig opzoek gegaan naar content in de game die de claim hebben veroorzaakt. De bevindingen zijn hieronder te zien. Zowel Activision als Valve hebben tot op heden geen commentaar gegeven op het incident. 

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou