The Order: 1886-maker wil eigen games uitgeven | Gamer.nl

The Order: 1886-maker wil eigen games uitgeven | Gamer.nl

De studio achter The Order: 1886, Ready at Dawn, gaat in het vervolg zelf zijn games uitgeven. Ook huurt de ontwikkelaar Blizzard-veteraan Paul Sams in als nieuwe ceo. Dat zegt de vorige ceo en oprichter Ru Weerasuriya tegenover Game Informer.

Sams laat weten dat  Ready at Dawn een onafhankelijke ontwikkelaar en uitgever wil worden. "We streven ernaar om onze eigen games uit te geven en kijken naar de mogelijkheden om dit te bewerkstelligen", zegt hij.

Ready at Dawn was ook het liefst eigenaar van het IP van The Order: 1886 gebleven, vertelt Weerasuriya. "We wisten echter dat we een partner nodig hadden voor alle overige werkzaamheden los van de ontwikkeling zelf", aldus de oprichter tegenover GamesIndustry. Ready at Dawn maakte The Order: 1886 exclusief voor de PlayStation 4. De rechten op dit spel liggen bij Sony.

Nieuwe ceo
Het bedrijf heeft ook industrie-veteraan Paul Sams ingehuurd als nieuwe ceo. Weerasuriya gaat zich als chief creative office (cco) meer op de creatieve kant van de studio richten en laat en laat de zakelijke kant over aan Sams. Onder leiding van Sams wil Ready at Dawn eigenaar blijven van zijn eigen IP's en zijn eigen games gaan uitgeven.  Sams gaat zich verder richten op de groei en uitbreiding van de studio. 

De studio laat weten dat er momenteel twee nieuwe IP's in ontwikkeling zijn. Sams: "We zijn echter nog niet ver genoeg in het ontwikkelingsproces om daarover te vertellen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou