Het was al bekend dat de Noorse ontwikkelaar FunCom, ook bekend van de MMORPG Anarchy Online, bezig is met een opvolger op haar succesvolle en vooral door critici geprezen adventuregame, The Longest Journey. Vandaag is er weer enig nieuws omtrent deze titel te melden, die te naam Dreamfall zal dragen.

De Noorse overheid zal namelijk de ontwikkeling van Dreamfall gedeeltelijk financieel ondersteunen. Dit is de eerste keer dat de Noorse overheid hiertoe besloten heeft en het bewijst dat games meer en meer als cultuurgoed geaccepteerd worden.

Dreamfall zal pas in 2005 verschijnen en gebruik maken van een 3D engine met geavanceerde karakteranimaties en een magische sfeer. Het spel zal, in tegenstelling tot The Longest Journey, geen pure adventure worden, maar enkele actie-elementen bevatten. Deze actie-elementen zijn er volgens de makers om het verhaal spannender en verrassender te maken. Het verhaal luidt trouwens als volgt:Dreamfall is set in the 23rd Century, where a young woman accidentally uncovers a conspiracy related to dreams; a conspiracy that may herald the destruction of the twin worlds of science and magic. Confronted by mysteries that she cannot resolve on her own, she must seek assistance from the one person who might have the answers: April Ryan, the heroine of The Longest Journey.Screenshot van de voorloper van Dreamfall: The Longest Journey.

Hoewel de release pas voor 2005 in de planning staat hopen de ontwikkelaars op de komende E3 al een speelbare versie klaar te hebben staan. Ook zullen we ter zijner tijd de eerste screenshots van het spel mogen bewonderen.

Hopelijk zal ook de Nederlandse overheid de gamesindustrie proberen te ondersteunen, iets wat met de filmindustrie al regelmatig gebeurt. Eerder waren er ook al enkele Franse ontwikkelaar die op steun van de overheid konden rekenen. Als dit leidt tot meer spellen als The Longest Journey, Beyond Good & Evil, Syberia en ICO, dan kunnen vooral de wat meer intelligente gamers dit alleen maar toe juichen!