Nieuws
The Legend of Zelda Wii U

Nintendo bevestigt dat The Legend of Zelda Wii U dit jaar verschijnt

Aldus het financiële rapport van Nintendo

Geschreven door Aida . op

The Legend of Zelda Wii U komt dit jaar nog uit voor de Wii U. Deze releaseperiode is te zien in het vannacht uitgegeven financiële rapport van Nintendo. 

De nieuwe Legend of Zelda-game had in een eerder rapport alleen de aanduiding ‘TBC’ (to be confirmed). Hierdoor was het niet zeker of de titel in 2016 zou verschijnen. 

Er gingen geruchten dat de nieuwe Zelda-game wellicht overgezet zou worden naar de nieuwe spelcomputer van Nintendo, de NX, waar nog niets over bekend is. Dit lijkt vooralsnog niet het geval. Nintendo heeft al eerder iets soortgelijks gedaan: de GameCube-game The Legend of Zelda: Twilight Princess verscheen met de lancering van de Wii ook op die console. Mogelijk overweegt het bedrijf een soortgelijke duorelease voor de nieuwe game, al is dit niet aangekondigd.

Het is in 2016 dertig jaar geleden dat de eerste The Legend of Zelda verscheen op de Nintendo Entertainment System. In maart verschijnt ook een HD-remaster van Zelda: Twilight Princess op de Wii U.

Bron: Nintendo

Dit artikel delen:

Lees meer

Assassin’s Creed Identity deze maand op iOS Bethesda houdt ook dit jaar persconferentie op E3
3

Reacties op: Nintendo bevestigt dat The Legend of Zelda Wii U dit jaar verschijnt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  NightyNite

  • 2 februari 2016 10:42
  Dit werd vorig jaar al gemeld bij een Nintendo Direct. Wel ben ik benieuwd of ze er echt aan kunnen houden (zonder delen af te raffelen, wat wel schijnt gebeurd te zijn in vorige delen). Ik heb nog steeds het gevoel dat Zelda ook op de NX gaat uitkomen. Ik vraag mij dan af: Komt als totale verassing de NX eind dit jaar uit samen met Zelda of wordt op het laatste moment Zelda naar volgend jaar uitgesteld en komt dan de NX? Het is nu steeds zo dat een Legend of Zelda spel uitkomt wanneer een console vrij ver in zijn cyclus zit, wellicht wil Nintendo dit doorbreken en zorgen dat er een nieuwe Zelda-titel beschikbaar is bij de release van een nieuwe console.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 2 februari 2016 10:45
  Of weer die onzin dat het spel op 2 platformen uitkomt NX en Wii U, zal me niks verbazen, en dat de betere versie de NX versie zou zijn op technisch vlak xD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jeevanvee

  • 3 februari 2016 15:28
  ook al gaat het waarschijnlijk niets meer uitmaken voor de verkopen van de Wii U: dit is dan toch weer een fantastische exclusive aan de al lange lijst. en als ik er een NX voor moet kopen: dat was ik toch al van plan

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.