The Last of Us behaalt grootste kijkersgroei tussen twee HBO-afleveringen ooit

The Last of Us behaalt grootste kijkersgroei tussen twee HBO-afleveringen ooit

De HBO-serie gebaseerd op The Last of Us heeft een record gebroken: niet eerder groeide de kijkersaantallen tussen twee afleveringen van een serie op HBO zo snel.

Dat blijkt uit een artikel van Variety. De eerste aflevering werd op de premièredag door 4,7 miljoen mensen bekeken, de tweede aflevering door 5,7 miljoen mensen. Dat is een groei van 22 procent. Niet eerder nam de populariteit van een serie op HBO in deze mate toe binnen twee afleveringen. 

Overigens gaan deze cijfers alleen over de Amerikaanse markt. Inmiddels is het kijkersaantal voor de eerste aflevering flink gestegen; die is nu door meer dan achttien miljoen mensen bekeken. De tweede aflevering verscheen gisternacht online.

Hieronder is een preview te zien van de derde aflevering, die in de nacht van aankomende zondag op maandag verschijnt. 

De populariteit van de serie heeft ook effect op de verkoop van de games, in ieder geval in Groot-Brittannië. GamesIndustry.biz meldt dat de verkoopcijfers van The Last of Us: Part 1 op PS5 met 238 procent zijn gestegen. De verkoopcijfers van The Last of Us Remastered op PS4 zijn met 322 procent gestegen. Dat is voor beide games overigens niet goed genoeg om in deze regio in de top 10 van bestverkochte games van afgelopen week te komen.

Watch on YouTube
The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik wilde eerst wachten met het kijken van de serie tot het moment dat alle afleveringen beschikbaar waren, maar heb het niet kunnen weerstaan. Wat me erg opviel is dat ik heel erg flashbacks kreeg naar het moment dat ik de game speelde, dezelfde emoties voelde bij het opnieuw zien van diezelfde scenes. Erg knap. Ik vond het altijd de grootste makke van films of series gebaseerd op games dat je een game heftiger beleefd omdat je zelf achter de knoppen zit en je meer betrokken voelt, maar dat hebben ze hier heel knap gedaan. Ben erg benieuwd of ze dit niveau kunnen vasthouden

0
test

Ik denk vooral door de media hype. Ik heb de eerste aflevering gezien, de tweede nog niet. Ik vond hem best goed, maar ook niet heel bijzonder. Als ik het niet had geweten was het voor mij een 13 in dozijn post-apocalyptische serie.

0

Aanbevolen voor jou