Nieuws
The Last of Us

'The Last of Us-serie moet verhaal uit de game versterken'

Showrunner begrijpt de angst van fans

Geschreven door Michel Musters op
De aankomende HBO-serie gebaseerd op The Last of Us moet het verhaal uit de oorspronkelijke game versterken, niet ongedaan maken.

Dat meldt showrunner Craig Mazin - ook bekend van de geprezen miniserie Chernobyl - in een interview met BBC Radio's Must Watch.

"Fans kunnen zich wanneer een IP uitgeleend wordt druk maken dat die mensen het niet echt begrijpen, of men het verandert", aldus Mazin. "In dit geval werk ik er samen met de man achter (de game) aan. De aanpassingen die we maken moeten het uitgebreider maken, het niet ongedaan maken, maar het juist versterken."

Zoals eerder bekend werd gemaakt werkt Naughty Dog's creative director Neil Druckmann mee aan de serie. Volgens Mazin zijn er nu plannen voor hoe de show gaat verlopen en begint men nu aan het script.

Hij vervolgt: "We verzinnen nieuwe dingen, en stellen ons elementen die er al zijn opnieuw voor, zodat het in een ander medium past. Voor mij is het een droom die uitkomt. Ik ben een beetje bang, want veel emoties die verbonden zijn aan de game zijn intens. Ik denk dat ik een tijdje in een bunker ga schuilen, want je kunt niet iedereen blij maken."

Het is nog niet bekend wanneer de HBO-serie verschijnt. Voor zover bekend moet het eerste seizoen de gebeurtenissen uit de eerste game behandelen, maar bij succes is het ook mogelijk dat daarna The Last of Us: Part 2 wordt verfilmd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tekken 7 krijgt vierde dlc-seizoen Obsidians Grounded door meer dan een miljoen mensen gespeeld
2

Reacties op: 'The Last of Us-serie moet verhaal uit de game versterken'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • controvi

  • 2 augustus 2020 08:56
  Ik heb interviews gelezen en geluisterd en ik heb het idee dat dit wel goed komt.
  Craig goed echt van de game naar eigen zeggen een Neil zero dat het hem verbaasde hoeveel Craig van de nuances wist van de games.

  Ze gedaan al aangegeven dat ze deel 1 en 2 van tlou geen verwerken in seizoen 1 omdat dat chronologisch beter is.

  Ook legde ze al uit in een video interview dat het hebben van een controller zorgt voor een bepaalde betrokkenheid in de game die een directe serie verfilming nooit zou kunnen creëren.
  Daarom zeiden ze al dat sommige dingen met iets anders worden gedaan zodat het wel zou moeten werken in een serie.

  Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd!
  Kan niet wachten om te zien wat ze er van gaan maken.
  Neil zelf is in iedere geval direct betrokken met het script.
  Neil zei al dat hij groot fan is van Craig en dat hij eigenlijk op zoek was naar iemand die de game zou kunnen verfilmen.
  Game stories kan die wel maar series gaaf hij hulp bij nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • dezwarteziel

  • 3 augustus 2020 06:32
  Niel chuckman is een prutser, dat heeft het verhaal van TLOU2 wel bewezen. Maar goed, ik doe niks met dergelijke series, in tegenstelling tot de game boeit het me dan ook niet als alle karakters in de eerste aflevering dood gemaakt zullen worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.