Nieuws
The Last of Us

The Last of Us-multiplayergame wordt mogelijk free-to-play

Een vacature op de Naughty Dog-website hint daar naar

Geschreven door Michel Musters op
De aankomende, losstaande multiplayergame gebaseerd op The Last of Us zou wel eens free-to-play kunnen worden.

Dat blijkt uit een vacature op de website van ontwikkelaar Naughty Dog, zo merkt Insider Gaming op. Daarin wordt gemeld dat men zoekt naar een 'Live Ops Producer', die "bewezen ervaring heeft bij de productie van een AAA-, free-to-play live game".

Hoewel de vermelding van free-to-play niet per se over het The Last of Us-multiplayerproject hoeft te gaan, claimt Insider Gaming van twee andere projecten van de ontwikkelaar te weten die niet bij het free-to-play-model passen. Daarbij wordt in de vacature vermeld dat het om "onze grote nieuwe multiplayergame" gaat.

Tijdens Summer Game Fest eerder dit jaar toonde Naughty Dogs Neil Druckmann het eerste artwork van de langverwachte multiplayergame. De game moet "net zo groot worden als onze singleplayergames en op sommige gebieden ook groter".

Het was al langer bekend dat Naughty Dog aan een stand-alone multiplayergame in het The Last of Us-universum werkt. Volgens Druckmann kunnen spelers op compleet nieuwe personages rekenen en wordt er zelfs een verhaal verteld. Het spel speelt zich in een andere locatie van de VS af. Het verschenen artwork lijkt op San Francisco te wijzen, maar dit is nog niet bevestigd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Age of Mythology-remaster aangekondigd Xbox-divisie draait recordkwartaal qua omzet
2

Reacties op: The Last of Us-multiplayergame wordt mogelijk free-to-play

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TripleR40

  • 26 oktober 2022 12:51
  Bij de term free to play gaan mijn nekharen alweer rijzen. Hoop niet dat deze prachtige franchise zich hiervoor gaat lenen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mmo-veteran

  • 26 oktober 2022 16:07
  Ik begrijp wel dat Sony ook graag een populaire F2P cashcow wilt hebben, en dan een bekende franchise als The last of Us daarvoor gebruiken is natuurlijk wel een slimme move. Veel Sony spelers zullen deze game dan een kans gaan geven en potentieel geld uit geven in de ingame store.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.