The Last of Us: Left Behind deze maand als standalone download | Gamer.nl

The Last of Us: Left Behind deze maand als standalone download | Gamer.nl

De uitbreiding The Last of Us: Left Behind verschijnt op 12 mei als losse download in de PlayStation Store. Dit maakte ontwikkelaar Naughty Dog vandaag bekend.

The Last of Us: Left Behind kost 9,99 euro en verschijnt op PlayStation 3 en PlayStation 4. Voorheen was het origineel nodig om de uitbreiding te spelen. Daarnaast bevat de standalone download een twee uur durende proefperiode van de online multiplayer-modus van het spel. Hierin vorm je een groep met andere spelers die 12 weken moeten zien te overleven.

The Last of Us: Left Behind speelt zich af voor het verhaal van het origineel. De meisjes Ellie en Riley reflecteren op hun leven bij de militaire academie en op hun jeugd. In een andere tijdzone overleven Ellie en Joel in een wereld die er inmiddels erger aan toe is. Op beide momenten ontdekken de personages het belangrijkste verweer tegen de stervende wereld: vriendschap.

Het origineel, The Last of Us, verscheen in 2013 voor de PlayStation 3 en was een van de meest geprezen spellen van dat jaar. Het spel speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin het veertienjarige meisje Ellie en veteraan Joel moeten zien te overleven. De steden in deze wereld zijn al jaren verwoest, planten groeien overal. De overgebleven mensen zijn vrienden en vijanden tegelijk. Daarnaast lopen er mutanten rond in deze wereld. In 2014 werd een vernieuwde versie van het spel, The Last of Us Remastered, uitgebracht voor de PlayStation 4.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat het spel verfilmd wordt. Sam Raimi treedt op als producent. Hij was eerder de regi eur van Evil Dead en de eerste Spider-Man-filmtrilogie. Het script wordt geschreven door Neil Druckmann, die ook al het verhaal van het spel heeft verzorgd.
 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou