The Last of Us-film officieel aangekondigd | Gamer.nl

The Last of Us-film officieel aangekondigd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Sam Raimi treedt op als producent. Hij was eerder de regi eur van Evil Dead en de eerste Spider-Man-trilogie. Het script wordt geschreven door Neil Druckmann, die ook al het verhaal van de game heeft verzorgd.

Tijdens het panel lieten Druckmann en Raimi weten dat de film zich vrijwel volledig richt op Joel en Ellie, die de hoofdrol spelen in het spel. Verder zou het verhaal van de film grotendeels gelijk zijn aan dat van het spel, met enkele aanpa ingen om plotontwikkelingen aan elkaar te knopen.

The Last of Us verscheen halverwege 2013 voor Playstation 3 en was een van de meest geprezen games van vorig jaar. Op 29 juli van dit jaar verschijnt een heruitgave voor de Playstation 4. Er wordt ook aan een verfilming van de Uncharted-reeks gewerkt, een andere gamereeks van The Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou