Wanneer de games wel zullen uitkomen, maakt Ueda later bekend. Aangezien The Last Guardian gepland stond voor de feestdagen van 2011, is het zeker dat die game niet meer dit jaar uitkomt. De gamebundel Ico and Shadow of the Colossus HD zou in de lente van dit jaar uitkomen, de kans bestaat dat die nog wel dit jaar uitkomt.

Volgens Ueda is The Last Guardian uitgesteld om de kwaliteit van de game verder te verbeteren en meer uitdagende content te maken. In het bericht op de PlayStation Blog biedt Ueda zijn excuses aan de fans aan. Een reden voor het uitstellen van Ico en Shadow of the Colossus wordt niet gegeven.

Marketingtool

Het uitstellen van de Ico en Shadow of the Colossus-bundel is mogelijk een direct gevolg van het uitstellen van The Last Guardian. Aangezien de Ico en Shadow of the Colossus net als The Last Guardian zijn gemaakt door Team Ico, worden de HD-remakes ook gebruikt als een marketingtool voor The Last Guardian. Mogelijk wil Sony om die reden niet teveel tijd hebben tussen de releases van die verschillende games.