The Last Guardian bevestigd voor dit jaar, nieuwe details onthuld | Gamer.nl

The Last Guardian bevestigd voor dit jaar, nieuwe details onthuld | Gamer.nl

Nieuwe details over The Last Guardian zijn onthuld in de nieuwste uitgave van gametijdschrift Edge. Hierin wordt bevestigd dat de exclusieve PS4-game dit jaar uitkomt.

In een interview met ontwikkelaar Fumito Ueda bevestigt hij dat The Last Guardian niet meer wordt uitgesteld: "Omdat dit het jaar is dat de game gaat uitkomen, heb ik wel wat zorgen, maar ik ben ook heel erg enthousiast."

In het artikel van Edge wordt een nieuwe mechaniek beschreven, waarin het hoofdpersonage een schild kan gebruiken om licht op elk oppervlak te schijnen. Vervolgens kan het grote beest Trico zijn staart gebruiken om rode bliksemschichten af te schieten op de gekozen plek. In de korte demo die Edge heeft kunnen spelen werd deze aanval gebruikt om puzzels in de omgeving op te lo en. Het is nog niet duidelijk of vijanden ook moeten worden aangevallen met deze mechaniek.

Trico wordt omschreven als een krachtig wezen, dat een timide en nerveuze persoonlijkheid heeft. Naarmate de game vordert, wordt de band tu en de jongen het beest sterker. Als gevolg gaat Trico beter reageren op de verzoeken van de speler.

Ueda omschrijft Trico als afwijkend van dieren in andere games. "Dit wezen is niet zoals de schattige huisdieren of een handige bondgenoot uit andere games. De rol van het wezen is dubbelzinnig; dit is iets dat we willen uiten in de game, en soms doet het niet wat je vraagt. Dat is één van de thema's uit de The Last Guardian. Het is iets moeilijks en iets compleet anders. Ik wil iets nieuws maken - een ervaring die spelers nog nooit eerder hebben gehad."

The Last Guardian is inmiddels meer dan acht jaar in ontwikkeling. Oorspronkelijk moest de titel uitkomen voor PlayStation 3. Het merendeel van deze tijd was het onduidelijk of de game ooit nog ging uitkomen. Tijdens E3 vorig jaar werd de titel opnieuw aangekondigd voor PlayStation 4.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou