The Last Express komt dit jaar naar iPad en iPhone | Gamer.nl

The Last Express komt dit jaar naar iPad en iPhone | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mechner, die ook de bedenker en maker is van Karateka en de originele Prince of Persia, heeft voor de overzetting de handen ineengeslagen met Franse ontwikkelaar DotEmu. De overzetting betreft de originele PC-game met een aantal verbeteringen om het spel geschikter te maken voor touchscreenbesturing.

The Last Expre is een adventure uit 1997 die zich afspeelt op de Orient Expre kort voor de Eerste Wereldoorlog. De game viel op doordat het een van de eerste games was die tijdsverloop op een realistische manier probeerde na te bootsen. De speler praat met veertig verschillende personages in een real-time verhaal dat verschillende vertakkingen kent. Hoewel The Last Expre kon rekenen op goede reviews, bleek het spel commercieel een flop.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou