The Initiative werkt volgens fans mogelijk aan nieuwe Perfect Dark

The Initiative werkt volgens fans mogelijk aan nieuwe Perfect Dark

Xbox-ontwikkelaar The Initiative werkt aan een nieuwe game waarin "wapens, gadgets en een camerabeveiligingssysteem" centraal staan.

Een Twitter-gebruiker die zichzelf Klobrille noemt deelde onlangs het LinkedIn-profiel van een technische designer die werkzaam is bij The Initiative, waaruit dit blijkt. Daarnaast is duidelijk dat het project, dat hoogstwaarschijnlijk in ontwikkeling is voor Xbox Series X, op Unreal Engine 4 loopt.

Hoewel dit verre van zeker is, heeft de beschrijving er voor gezorgd dat fans nu hopen op een nieuwe game in de Perfect Dark-reeks. Hoewel de franchise is bedacht door de Britse ontwikkelaar Rare, worden IP's van de studio tegenwoordig ook door andere Microsoft-ontwikkelaars onder handen genomen. Andere recente voorbeelden zijn Battletoads en Killer Instinct.

The Initiative werd in 2018 door Microsoft geopend als nieuwe first-party studio. Vooralsnog heeft de ontwikkelaar geen games gelanceerd. Aan het roer staat voormalig Crystal Dynamics-hoofd Darrell Gallagher.

Perfect Dark verscheen op de Nintendo 64 en was het vervolg op die andere succesvolle shooter van Rare, GoldenEye 007. Rare werd opgekocht door Microsoft en de Xbox 360 lanceerde met de prequel Perfect Dark Zero. Tevens werd Perfect Dark van een remaster voorzien op Xbox 360. Sindsdien is er niets meer van de franchise vernomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit gerucht gaat al maanden, gerucht is ook dat het een splinter cell/ metal gear game word.

0

Jammer dat de originele Rare dit niet meer kan doen, maar hoop dat het waar is.

0
test

@coolwhip als je ziet wst voor talent er bij deze studio zit denk ik dat je blij moet wezen dat rare het niet meer doet.

0

Aanbevolen voor jou