The Elder Scrolls V: Skyrim draait op nieuwe engine | Gamer.nl

The Elder Scrolls V: Skyrim draait op nieuwe engine | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“We kunnen bevestigen dat de engine van The Elder Scrolls V: Skyrim gloednieuw is. En het ziet er fantastisch uit." Het vorige deel in de reeks, Oblivion, draaide op de engine Gamebryo. Ook Fallout 3 en Fallout: New Vegas draaiden hier op.

Gamebryo

De Gamebryo-engine lag de laatste paar jaren onder vuur bij gamers omdat hij veel bugs zou veroorzaken en ook verouderd zou ogen. Er is nog niets bekend over de nieuwe engine die voor Skyrim gebruikt gaat worden,  alleen dat de engine intern bij Bethesda wordt ontwikkeld.

Bethesda kondigde gisteren tijdens de Spike Video Game Awards het vijfde deel in de The Elder Scrolls-reeks aan. Skyrim moet op 11 november verschijnen. Bethesda heeft nog niet aangekondigd op welke systemen de game uitkomt, maar als het vierde deel een indicatie is, dan zal Skyrim op PC, Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou