Warframe richt zich op coöperatieve gameplay tussen vier spelers die zich in willekeurig gegenereerde missies staande moeten houden. "Het was een concept dat al een tijdje op de plank lag, waar we naar terug zijn gekeerd", vertelt Steve Sinclair, de chief creative director van Digital Extremes, in een persbericht. "High-tech machinegeweerninja's in de verre toekomst, (...) een mix tussen manga en Dune."

"We horen al jaren dat PC-gaming dood is", zegt CEO James Schmatz. "Het is niet dood, Het ging een paar jaar ondergronds en duikt nu weer op met deze enorm groeiende free-to-play-markt die is gegroeid tot op het punt dat de kwaliteit van de games concurreert met veel AAA retail-games."

"In veel opzichten gaan we weer terug naar onze PC-roots. Free-to-play is als shareware 2.0! Opnieuw staan we direct in contact met onze eindgebruiker. Zij bepalen of ze wel of niet voor hun ervaring btalen en wij luisteren naar hun feedback en blijven de ervaring voortdurend verbeteren om het de moeite waard te maken om voor te betalen. Game-ontwikkeling zoals het zou moeten zijn."

Slaaf

De plot van de game draait om de Tenno, een ras dat bijna uitgestorven is en al eeuwen als slaaf wordt gebruikt door de monsterlijke Grineer. De Tenno komen nu in opstand met behulp van zogenaamde Warframes, een exoskelet-technologie die alleen door de Tenno gebruikt kan worden. 

De game komt aankomende winter uit, exclusief voor PC. In de herfst gaat er een gesloten bèta voor Warface van start. Op de website van de game kunnen geïnteresseerde gamers zich hiervoor aanmelden.