The Darkness 2-ontwikkelaar komt met shooter Warframe | Gamer.nl

Vorig jaar verraste Konami vriend en vijand door met Pro Evolution Soccer 2015 een heerlijke voetbalgame af te leveren. Het bedrijf heeft de schijn de laatste tijd een beetje tegen door de geruchten dat ze stoppen met het maken van AAA-games. PES 2016 bewijst in ieder geval dat de uitgever nog lang door mag gaan met het ontwikkelen van dergelijke games.

Warframe richt zich op coöperatieve gameplay tu en vier spelers die zich in willekeurig gegenereerde mi ies staande moeten houden. "Het was een concept dat al een tijdje op de plank lag, waar we naar terug zijn gekeerd", vertelt Steve Sinclair, de chief creative director van Digital Extremes, in een persbericht. "High-tech machinegeweerninja's in de verre toekomst, (...) een mix tu en manga en Dune."

"We horen al jaren dat PC-gaming dood is", zegt CEO James Schmatz. "Het is niet dood, Het ging een paar jaar ondergronds en duikt nu weer op met deze enorm groeiende free-to-play-markt die is gegroeid tot op het punt dat de kwaliteit van de games concurreert met veel AAA retail-games."

"In veel opzichten gaan we weer terug naar onze PC-roots. Free-to-play is als shareware 2.0! Opnieuw staan we direct in contact met onze eindgebruiker. Zij bepalen of ze wel of niet voor hun ervaring btalen en wij luisteren naar hun feedback en blijven de ervaring voortdurend verbeteren om het de moeite waard te maken om voor te betalen. Game-ontwikkeling zoals het zou moeten zijn."

Slaaf

De plot van de game draait om de Tenno, een ras dat bijna uitgestorven is en al eeuwen als slaaf wordt gebruikt door de monsterlijke Grineer. De Tenno komen nu in opstand met behulp van zogenaamde Warframes, een exoskelet-technologie die alleen door de Tenno gebruikt kan worden. 

De game komt aankomende winter uit, exclusief voor PC. In de herfst gaat er een gesloten bèta voor Warface van start. Op de website van de game kunnen geïntere eerde gamers zich hiervoor aanmelden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou