High Voltage Software heeft vandaag The Conduit aangekondigd, een first-person shooter voor de Nintendo Wii. Het spel belooft niet alleen op grafisch vlak de grenzen te verleggen op de Wii, het belooft ook voor eens en altijd de gedachte uit de wereld te helpen dat de Wii alleen geschikt is voor simpele casual games.

"Te veel Wii-bezitters is verteld dat de Wii een casual platform is met geen plaats voor serieuze games met mooie graphics,", stelt Eric Nofsinger van High Voltage Software, "Met The Conduit hopen we dat te ontkrachten door gamers een game te bieden die overeenkomt met de game die ze zich voorstelden toen het platform voor het eerst werd aangekondigd."

In The Conduit speel je Secret Service Agent Ford die beschikt over een wapenarsenaal dat speciaal ontwikkeld is met de mogelijkheden van de Wii Remote in het achterhoofd. Je moet deze wapens in de vingers zien te krijgen, samen met een apparaatje genaamd de 'All Seeying Eye', om daarmee vijanden te verslaan en puzzels op te lossen.

Ook op grafisch vlak haalt The Conduit van alles uit de kast. Abacadabra als dynamic environment mapping en four-stage texture composition wordt op ons losgelaten om de grafische kwaliteit mee te maatstaven. Een screenshotje was misschien handiger geweest, maar dat is vooralsnog niet voorhanden.