'The Coalition heeft twee games geannuleerd en werkt aan Gears 6'

'The Coalition heeft twee games geannuleerd en werkt aan Gears 6'

Ontwikkelaar The Coalition zou twee games hebben geannuleerd en inmiddels diens volledige aandacht op de ontwikkeling van Gears 6 richten.

Giant Bomb-journalist zegt in een recente Game Mess Mornings-livestream dat te hebben vernomen. De studio zou aan twee projecten hebben gewerkt die inmiddels zijn geannuleerd. Daarnaast heeft het meegeholpen aan Halo Infinite en aan de The Matrix Awakens Unreal Engine 5-techdemo.

"Ze hebben een kleiner project en een ander project geannuleerd, dus dat zijn twee geannuleerde games", aldus Grubb. "De ontslagronde bij Microsoft heeft ook een beetje invloed op ze gehad. De studio gaat zich nu volledig op Gears 6 richten. Daarmee bedoel ik dat de game in de loop van afgelopen jaar waarschijnlijk volledig in ontwikkeling is gegaan. Het is zeker te weten hun volgende game."

In 2021 gaf The Coalition al aan dat het ging experimenteren met Unreal Engine 5. Kort daarna viel op de LinkedIn-pagina van een werknemer te lezen dat er aan een "nieuwe IP" werd gewerkt. Volgens de bronnen van Grubb is dat dus een van de games die is geannuleerd en kunnen gamers in plaats daarvan Gears 6 verwachten. In april vorig jaar toonde de studio wat beelden van diens experimenten in Unreal Engine 5.

Afgelopen november werd aangekondigd dat Netflix aan een liveaction-film en een animatieserie gebaseerd op de Gears-franchise werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gears 1 was mijn eerste game op de Xbox360, ik weet nog goed hoeveel impact die game op me maakte destijds. Graphics , gameplay en verhaal.. alles ademde next-gen. Zou tof zijn als Gears 6 niet een simpel vervolg wordt in een mooier jasje maar een soort reboot van de serie waarbij alles opnieuw gedefinieerd is.

0

@Fr3nzy Deel 5 en ook de uitbreiding hebben een open einde. Ik verwacht eigenlijk wel een direct vervolg en misschien wel de hekkensluiter van het verhaal m.b.t. Marcus Fenix. Ik kijk er nu al naar uit met hopelijk een zwaar thema en verhaal. Dat het er prachtig uit gaat zien vertrouw ik The Coalition volledig in! :)

0
test

@Bart81 Na het spelen van gears 5 weet je dat er 2 verschillende verhalen gaan komen. Dus je moet het spel wel 2x spelen

0

Aanbevolen voor jou