The Black Glove mist Kickstarterdoel | Gamer.nl

The Black Glove mist Kickstarterdoel | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Ontwikkelaar Day For Night Games vroeg 550.000 dollar, en haalde iets meer dan 216.500 dollar op van zo'n zesduizend backers. Zoals gebruikelijk is bij Kickstarter, wordt er geen geld afgeschreven van de rekening van backers, aangezien het project zijn doel niet behaald heeft.

De ontwikkelaar Day For Night Games kijkt naar andere opties om de ontwikkeling van The Black Glove te financieren. "We gaan in gesprek met de uitgevers die de afgelopen weken contact met ons hebben opgenomen", meldt de ontwikkelaar op Kickstarter"Zoals jullie weten hebben we de ontwikkeling van The Black Glove helemaal uit eigen zak gefinancierd terwijl we ook bezig waren met freelance klu en. We hebben geen investeerders of een uitgever."

The Black Glove zou een spel worden met een eerstepersoonsperspectief, en speelde zich af in een theater. Spelers konden het verleden van een artiest, filmmaker en muzikale act veranderen om zo het heden te beïnvloeden. Het doel was om de maker van de act, de criticus en het publiek tevreden te houden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou