The Banner Saga naar mobiele platformen | Gamer.nl

The Banner Saga naar mobiele platformen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een officiële datum voor de game is nog niet bekend. Afgelopen januari kwam The Banner Saga al uit voor de pc. Tijdens de release hadden de makers, Stoic Studio, een geschil lopen met uitgever King. Zij hadden de rechten van het woord "Saga" geregistreerd. Hierdoor verscheen de game later dan eigenlijk door de studio gepland was. 

In The Banner Saga ondernemen spelers met een Vikingenstam een barre tocht waarin grote gevaren op hun pad komen. Gedurende het verhaal hebben spelers invloed op de verloop van het verhaal. Uiteindelijk moet The Banner Saga een trilogie gaan vormen.  The Banner Saga ontving op Gamer.nl een 8,5. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou