The Ballad of Gay Tony verschijnt eind oktober voor GTA IV | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In The Ballad of Gay Tony kruipt de speler in de huid van Luis Lopez, een part-time gangster en de rechterhand van de homoseksuele nachtclubeigenaar Tony Prince. Prince staat beter bekend als Gay Tony. Dit personage was net als Luis Lopez ook al kort te zien in The Lost and The Damned. Naast Xbox Live, wordt The Ballad of Gay Tony onder de naam Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City ook geleverd op een compilatieschijf met The Lost and the Damned.

Opschudding

Medio juni was er wat opschudding rond het feit dat Microsoft vast wilde houden aan het verbod op het woord 'gay' in gamertags en profielen. Hoewel de naam van de nieuwe GTA IV-content refereert naar homoseksualiteit, mogen gamers op Xbox Live niet hun geaardheid uiten via hun online naam of profiel. John Shappert, adjunct-directeur van Xbox Live software en diensten, vindt dat mensen zichzelf moeten kunnen uiten, maar dat dit niet overdreven moet worden.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou