The Agency geannuleerd, 205 mensen ontslagen | Gamer.nl

The Agency geannuleerd, 205 mensen ontslagen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

The Agency was in ontwikkeling bij het nu gesloten SOE Seattle, de andere twee studio's die de deuren hebben moeten sluiten zijn die in Denver en Tucson. De ontwikkeling van games uit die studio's wordt voortgezet bij het hoofdkantoor in San Diego. De studio in Austin blijft onveranderd.

In een statement claimt Sony Online Entertainment dat de focus verschuift naar twee nieuwe MMO's op basis van de PlanetSide- en EverQuest-franchise. Reeds verschenen games, waaronder DC Universe Online en Free Realms, worden nog steeds ondersteund.

Strategisch

De maatregelen zijn een strategische keuze om "kosten te verminderen en het wereldwijde personeelsbestand te stroomlijnen", schrijft SOE. "Deze strategische uitlijning van ontwikkelingsmiddelen zetten SOE in een betere positie om wereldleider te blijven in online gaming en zijn belofte na te komen om onderhoudende games te maken voor spelers van alle leeftijden en diensten te leveren voor de twintig miljoen spelers die de SOE-servers in het afgelopen jaar hebben bezocht."

The Agency

The Agency is een MMO waarin de speler mi ies uitvoert voor de spionnenorganisatie Unite of de huurmoordenaarsorganisatie Paragon. In de game kunnen spelers uiteindelijk een eigen 'Agency' opstarten waaraan andere spelers zich weer kunnen aanmelden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou