Konami heeft dit jaar weer een diepe indruk achtergelaten op de Tokyo Game Show, met een werkelijk schitterende trailer van Metal Gear Solid 2 voor de PlayStation2.

Naast deze topper heeft Konami, tussen neus en lippen door, deze show ook wat aandacht geschonken aan hun Gamecube support. Op deze console staan op het moment drie games in de planning: Rave: The Groove Adventure, International Superstar Soccer, Hyper Wintersports 2K2. Al deze games waren te zien op deze Tokyo Game Show, en met uitzondering van Rave: The Groove Adventure waren ze ook nog eens allemaal speelbaar.

Rave: The Groove Adventure:

Rave: The Groove Adventure is een actiegame die gebaseerd is op een populaire manga-serie in Japan, met de naam Rave. Konami is op het moment in gesprek met Europese en Amerikaanse televisiestations om Rave ook in die twee continenten te gaan uitzenden, zodat Konami ook hier de game goed aan de grond kan krijgen. Op het moment zijn er dan ook nog geen plannen om de game buiten Japan te releasen.

Hyper Wintersports 2K2:

Van deze titel weten we nog erg weinig: behalve dan dat het om een wintersport spel gaat, en dat de Japanners er vanaf 31 januari mee kunnen gaan spelen. Wat we wel uit de screens kunnen opmaken, is dat je in ieder geval kunt gaan skien in de game. Ook zien we vier speelmodi, te weten: Trial Mode, Competition Mode, Championship Men en Championship Women. Daar kunnen uiteraard nog meer modi bijkomen.

International Superstar Soccer 2002:

Voor Gamecube fans die niet in staat zijn om een PlayStation 2 aan te schaffen voor het geweldige Winning Eleven 5 (Pro Evolution Soccer, ook van Konami), was dit toch wel een flinke teleurstelling. De ISS die namelijk naar de Gamecube komt is gemaakt door een ander team dan het team dat de PS2 versie verzorgd, en het team achter de Gamecubeversie wordt algemeen gezien als 'het mindere ISS team'.