Sinds de laatste firmware update heeft Sony nogal wat kritiek over zich heen gekregen, Okay, Sony krijgt de laatste tijd sowieso bakken vol kritiek over zich uitgestort, maar ditmaal betreft het de nieuwe opties die zijn toegevoegd aan de functionaliteit van de PSP.

Met de nieuwe update hebben eigenaars van de PSP ook de mogelijkheid gekregen om RSS feeds te ontvangen. Echter, de optie om text gebaseerde feeds te ontvangen ontbrak. Alleen podcasts(mp3) en vodcasts(mpeg4) waren te streamen via de PSP. RSS feeds worden vaak gebruikt om de laatste headlines van blogs en nieuwssites te ontvangen. Hiervoor hoeft dan niet de site zelf worden bezocht.

Woordvoerster van SCEI, Nanako Kato, laat weten dat op text gebaseerde RSS feeds in de toekomst wel geïmplementeerd kunnen worden als de vraag ernaar groot genoeg is. Hoe Sony gaat bepalen of de vraag groot is, is niet bekend, maar aangezien Sony doorheeft dat mensen er behoefte aan hebben, kunnen we in de volgende update waarschijnlijk ook ondersteuning voor text based RSS feeds verwachten.