Tetris-film krijgt financiering van 80 miljoen dollar | Gamer.nl

Tetris-film krijgt financiering van 80 miljoen dollar | Gamer.nl

De aankomende Tetris-film heeft een financiering gekregen van 80 miljoen dollar. De film wordt geproduceerd door het nieuw gevormde bedrijf Thresworld Global Studios.

De studio is het resultaat van een samenwerking tu en Bruno Wu, van Seven Star Works, en producent Larry Kasanoff, eigenaar van Threshold Entertainment Group. Kasanoff produceerde eerder ook de film Mortal Kombat in 1995.

De film wordt naar planning in 2017 geschoten in China en andere locaties en bestaat uit een Chinese cast. De film moet het eerste deel van een trilogie worden. In een interview met Deadline vertelt Kasanoff: "Het is niet wat je denkt; het wordt een gave verra ing". In een eerder interview zei hij ook dat het "niet simpelweg een film wordt over geometrische vormen", maar sprak hij over een "grootse, epische sci-fi-film".

De originele Tetris werd in juni 1984 uitgebracht door Sovjet-spelontwerper Alexej Pajitnov. De game werd een groot succes en werd in 1989 meegeleverd met de originele Game Boy van Nintendo.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou