Test Drive Unlimited wordt waarschijnlijk een van de eerste racegames voor de Xbox 360. Het spel moet oude tijden doen herleven op de nieuwe console van Microsoft. De gameplay zal namelijk lijken op die van de originele Test Drive 1,2 en 3. De afgelopen jaren is de naam Test Drive voor verschillende racegames van Atari gebruikt. Men keert nu terug naar de "roots" van de serie, waar het allemaal draait om het rijden in sport en luxe auto's op open wegen, dit keer met "Next Gen Technology".

In Test Drive Unlimited bevind je je op het altijd zonnige eiland Oahu. Het ontwikkelteam heeft het complete wegennet van het eiland overgenomen en volgens eigen zeggen zou het voor 95% met de werkelijkheid overeenkomen.

Naast het singleplayer gedeelte zijn er verschillende multiplayer types die je met 8 spelers online kunt spelen. Test Drive Unlimited moet het vooral hebben van zijn eigen soort gameplay, namelijk het vrij rondrijden op een schitterend eiland, zo laat Stéphane Baudet van ontwikkelaar Eden Games in dit interview weten.