Uitgever JoWood en ontwikkelaar Homegrown Games hebben een nieuw deel in de Painkiller-reeks aangekondigd, genaamd Painkiller: Resurrection. De game staat gepland voor release in het vierde kwartaal van dit jaar voor de PC met een mogelijke poort naar de Xbox 360 in de toekomst.

Painkiller: Resurrection is een first person shooter in het verlengde van games als Quake en Doom en hanteert dezelfde oldschool recht-toe-recht-aan stijl.

De speler kruipt in de huid van Wild Bill Sherman, een CIA-huurmoordenaar die werkt voor hooggeplaatste leden van de regering. Naast het opruimen van drugshandelaren en wapensmokkelaars moet hij ook politieke tegenstandere elimineren.

Na een voor Wild Bill desastreus verlopen aanslag op een doelwit, waarbij hij gedood wordt door zijn eigen explosieven, wordt Bill wakker op schijnbaar dezelfde locatie. De wereld om hem heen is echter veranderd in een mysterieuze, duistere plek. Deze plek is bij spelers van voorgaande Painkiller-delen beter bekend als Purgatory, de plek tussen de Hemel en de Hel, waar zielen wachten op hun beoordeling.

Naast een singleplayer modus bevat Painkiller: Resurrection ook een coöperatieve multiplayer modus, waarin je Purgatory samen met een vriend kunt verkennen.