Swat 4 is de nieuwste game in de langlopende SWAT serie. In SWAT 4 neemt de speler de controle over een groep van vijf politieagenten (niet oom agent, maar een speciaal getrainde eenheid) en moet deze inzetten bij allerlei klusjes. Deze klusjes variëren van counter-terrorisme tot het redden van gijzelaars.

De speler heeft de beschikking over een breed arsenaal aan wapens, waaronder de Colt M-4 carbine en de Benelli M4 Super 90 shotgun. Deze wapens kunnen niet klakkeloos gebruikt worden om iedereen zomaar overhoop te schieten. Je moet namelijk, net als bij echte SWAT teams, rekening houden met onschuldige omstanders.

De game draait op een gemodificeerde Unreal engine die de ontwikkelaar, Irrational Games, de Vengeance engine heeft genoemd. Deze zorgt voor mooie plaatjes en gevarieerde omgevingen, zestien in totaal. Havoc zorgt ook deze keer ervoor dat de zwaartekracht vat heeft op de omgeving.

SWAT 4 beschikt naast een singeplayer campaign ook over multiplayer, welke uiteengezet is in drie verschillende modes en een coöperatieve mode. SWAT 4 staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar.