Terraria verschijnt op next-gen consoles | Gamer.nl

Terraria verschijnt op next-gen consoles | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de next-gen versie van Terraria is de inhoud van de 1.2-update inbegrepen, naast "volledig nieuwe functionaliteiten". Wat dat laatste inhoudt wil 505 Games nog niet zeggen. Op de aankomende E3 laat de uitgever achter gesloten deuren de PS4-versie van de game zien en demonstreert het daar de cro -play en cro -save functies in combinatie met de PS Vita. 

Terraria is een tweedimensionale platformer waarin spelers een procedureel opgebouwde wereld kunnen verkennen. Naast het opgraven van metalen en bouwen op een wijze die te vergelijken valt met Minecraft, is het ook mogelijk om de wereld te verkennen en eindbazen te verslaan. De game verscheen aanvankelijk alleen voor de pc, maar inmiddels zijn er ook versies voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PS Vita uitgebracht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou