Terraria komende woensdag naar PS4, inclusief grotere werelden | Gamer.nl

Terraria komende woensdag naar PS4, inclusief grotere werelden | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Terraria-wereld van de PlayStation 4-versie is ongeveer drie maal zo groot als die op PlayStation 3. Er zijn ruim duizend items bijgekomen, waaronder tien ertsen, vier houtsoorten, acht npc's, vijftien pets, ruim honderd vijanden en vier nieuwe bazen.

Spelers kunnen met de DualShocks touchpad in- en uitzoomen, met dezelfde beweging als op een smartphone. Er wordt momenteel ook gewerkt aan een World Map-app voor mobiele apparaten, waarop spelers in real-time zien waar zij zich bevinden in het spel op PS4. Deze app wordt gratis beschikbaar gesteld.

PlayStation 4-gebruikers kunnen de game cro -platform spelen of opgeslagen werelden overzetten naar PS4 vanaf de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Daar zit een tijdelijke actie aan gekoppeld. Wie de game voor PlayStation 4 aanschaft, krijgt er gratis de Vita-versie bij. Andersom geldt de actie niet.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou