Tencent werkt aan eigen Battle Royale-game 'Europa' | Gamer.nl

Tencent werkt aan eigen Battle Royale-game 'Europa' | Gamer.nl

De Chinese tech- en gamegigant Tencent lijk bezig te zijn met een eigen Battle Royale-game, genaamd ‘Europa’.

Het Chinese Tencent, bekend van onder andere League of Legends, heeft aangekondigd dat het aan een eigen Battle Royale-game gaat werken genaamd ‘Europa’. In deze game moeten spelers net als in andere Battle Royale-games, zoals PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite, op een eiland met andere online spelers zien te overleven. Tencent heeft nog niet bevestigd dat Europa een echte Battle Royale-game gaat worden, maar dat lijkt er wel op. De game wordt op de Chinese Steam-pagina omschreven met de tags Ma ively Multiplayer Online, Actie, Shooter en Survival.

Tencent bracht deze week een gameplaytrailer uit voor Europa. Hierin zijn al een aantal features te zien, zoals zwemmen, paragliders, boten, humvees, breekbare muren, first-person mode, nachtkijkers en explosieven. De game bevat een interactieve omgeving waarmee je tegenstanders kunt uitschakelen, zo is in de gameplaytrailer te zien hoe een speler buizen van een kraan lo chiet om daarmee zijn tegenstander uit te schakelen. Volgens een tweet van analist Daniel Ahmed wordt Europa ontwikkeld op Tencent’s eigen Quicksilver X-engine.

Eerder deze week kwam ook het nieuws naar buiten dat Tencent heeft aangekondigd dat het aan een mobiele versie van PlayerUnknown's Battlegrounds in China gaat werken. Tencent lijkt zich dus vol in te gaan zetten op Battle Royale-games. Naast dat het de uitgever van PUBG in China is geworden probeert de tech- en gamegigant gameontwikkelaar Bluehole over te nemen en komt het nu dus met deze eigen game.

Er is nog geen specifieke releasedatum voor Europa vrijgegeven, maar het spel moet in 2018 naar pc komen. Het is tot dus ver nog niet bekend of de game naast China ook beschikbaar wordt in Europa.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou