Update: Bohemian Interactive is niet gekocht door Tencent

Update: Bohemian Interactive is niet gekocht door Tencent

Eerder verschenen berichten dat Tencent de ontwikkelaar van DayZ, Bohemian Interactive, had gekocht. Het Chinese techbedrijf heeft nu echter gezegd dat deze informatie niet klopt.

In een statement zegt Tencent dat zij geen aandelen hebben gekocht bij de Tsjechische DayZ-ontwikkelaar. Volgens het Chinese techbedrijf was de laatste grootste investering die zij hebben gedaan bij de Britse ontwikkelaar Sumo Group. Bohemian Interactive-CEO Marek Španěl heeft ook gereageerd op het gerucht. Op het forum van de ontwikkelaar geeft hij aan dat Bohemian Interactive in het verleden gesproken heeft met verschillende bedrijven voor een potentiële "strategische samenwerking", maar dat de studio op het moment nog onafhankelijk blijft. Het oorspronkelijke bericht is hieronder te lezen.

Oorspronkelijk bericht:Tencent heeft 70 tot 80 procent van Bohemia Interactive gekocht. Dat meldt de website The Information.

De Tsjechische studio Bohemia Interactive is vooral bekend vanwege survivalgame DayZ, dat ooit voortkwam uit een mod voor militaire shooter Arma 2. De aankoop zou zo'n 260 miljoen dollar hebben gekost en bedoeld zijn om Tencents curriculum aan games verder uit te breiden ten opzichte van Chinese concurrent NetEase.

Het is de zoveelste Europese studio waarin Tencent dit jaar investeert. Zo nam het eerder (gedeeltelijk) Conan Exiles-ontwikkelaar Funcom, Spec Ops: The Line-maker Yager, en Clash Royale-maker Supercell over. Volgens het Duitse Handelsblatt zou de Chinese gigant dit jaar tien miljard dollar willen uitgeven aan gamestudio's.

Volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad zoekt Tencent succes in Europa vanwege recente maatregelen die games uitgeven in China bemoeilijken.

Tencent is een Chinees bedrijf dat een groot aandeel in de Chinese en wereldwijde film-, muziek-, comic, marketing- en game-industrie bezit. Dankzij aandelen in vele titels als Call of Duty is Tencent het grootste gamebedrijf ter wereld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zijn geruchten- Bohemia's CEO heeft gereageerd dat dit niet waar is. Developer van Arma: https://www.reddit.com/r/arma/comments/gvpydy/tencent_didnt_buy_bohemia_interactive/ PCGamer update: https://www.pcgamer.com/tencent-has-purchased-a-majority-stake-in-bohemia-interactive-report-claims/

0
test

@TheColdDutchman Bedankt voor de link, in dit artikel wordt het huidige nieuws inderdaad hard tegen gesproken. Ik hoop van harte dat het inderdaad niet waar is.

0

@TheColdDutchman Goeie zaak, fake news dus, bedankt ouwe

0
test

"Volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad zoekt Tencent succes buiten Europa vanwege recente maatregelen die games uitgeven in China bemoeilijken." Moet dat niet buiten china zijn of IN europa, in plaats van "buiten europa"?

0

Aanbevolen voor jou