Tencent koopt 49,9% van aandelen hoofdaandeelhouder Ubisoft

Tencent koopt 49,9% van aandelen hoofdaandeelhouder Ubisoft

Ubisoft heeft aangekondigd dat Tencent nog meer aandelen van Guillemot Brothers Limited (GBL), de hoofdaandeelhouder van de ontwikkelaar, heeft gekocht.

Het Chinese bedrijf investeert nog eens 300 miljoen euro (80 euro per aandeel) in het bedrijf en heeft daarmee 49,9% van de aandelen in handen. Voor deze deal bezat Tencent 13% van de aandelen. Daarnaast geeft Tencent GBL een ongedekte lening waarmee het een groter gedeelte van Ubisoft zou kunnen kopen. 

Door de deal hebben Tencent en Guillemot Brothers Unlimited nu 29,9% van Ubisoft in handen. De Guillemot-familie 24,9% van de aandelen met stemrecht. 

Tencent krijgt slechts vijf procent van de stemgerechtigde aandelen binnen GBL, krijgt geen zetel in de raad van bestuur en geen recht om besluiten tegen te houden. De raad van bestuur van Ubisoft heeft Tencent wel toestemming gegeven om diens aandeel in Ubisoft te vergroten van 4,5% naar 9,99%. Boven die 9,99% mag Tencent de komende acht jaar niet gaan. Binnen de komende vijf jaar mag Tencent de aandelen ook niet verkopen. Alle details zijn hier terug te lezen.

In augustus werd al duidelijk dat Tencent de grootste aandeelhouder van Ubisoft wil worden. Tencent is een grote speler binnen de game-industrie. Zo heeft het aandelen in uitgevers en ontwikkelaars als Riot Games, Epic Games, Frontier Developments, Activision Blizzard en PlatinumGames in handen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ach toch niet al ubi nieuws vind je leuk ;), grapje dit is heel slecht nieuws dit bericht drijf koopt zich langzaam maar overal kleine beetje bij in.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola Ja hier wordt ik ook niet echt blij van

0
test

Nou fijn.. ik had toch liever gezien dat een ander bedrijf het zou overnemen.

0

Aanbevolen voor jou