Tencent is nu grootaandeelhouder in Bloober Team

Tencent is nu grootaandeelhouder in Bloober Team

Het Chinese Tencent heeft wederom een investering in de Poolse ontwikkelaar Bloober Team gedaan en is nu grootaandeelhouder van de studio.

Tencent bezit nu 22 procent van de ontwikkelaar, waarmee het de grootste aandeelhouder van de studio is. Daar heeft het Chinese bedrijf ongeveer 19,5 miljoen dollar voor betaald. 

“We hebben enorm veel waardering voor de industriekennis en het hele ecosysteem dat onze nieuwe investeerder bezit”, aldus Bloober Team-president Piotr Babieno. “Het vertrouwen dat we hebben gekregen van Konami, Take-Two en nu Tencent is sterk bewijs van geloof in ons team en onze strategie. De Poolse gamemarkt begint aan een tijd van volwassenheid.” 

Bloober Team gaf eerder dit jaar al aan niet het complete bedrijf te willen verkopen en onafhankelijk te willen blijven. De Poolse studio is bekend ban spellen als Blair Witch, The Medium, Layers of Fear en Observer. Bloober werkt op dit moment aan meerdere games. Volgens geruchten is één daarvan mogelijk een nieuwe Silent Hill in samenwerking met Konami, al heeft de studio dat zelf ontkent.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou