Update: Tencent investeert niet in PlayerUnknown's Battlegrounds-studio | Gamer.nl

Update: Tencent investeert niet in PlayerUnknown's Battlegrounds-studio | Gamer.nl

Update: De Koreaanse ontwikkelaar achter PlayerUnknown's Battlegrounds heeft gereageerd op de berichten dat de Chinese gigant Tencent in het bedrijf zou hebben geïnvesteerd. "Deze berichten zijn niet accuraat", zegt Bluehole tegenhref="https://www.polygon.com/2017/8/15/16152780/pubg-tencent-buyout-rumors-false"> Polygon</a>. " Tencent heeft geen investering gemaakt".

Origineel bericht: Het Chinese internetbedrijf Tencent zou hebben geïnvesteerd in Bluehole, de maker van online shooter PlayerUnknown's Battlegrounds.

Dat vertellen ingewijden aan het Chinese Jiemian News. Het is onduidelijk hoeveel het bedrijf precies in de spelmaker investeert.

PUBG is een multiplayershooter waarbij spelers op één eiland worden gedropt. Ze moeten elkaar neerschieten totdat er een enkele speler overblijft. Omdat het speelgebied steeds kleiner wordt, komen mensen elkaar steeds sneller tegen in een potje.

De game is inmiddels meer dan 4 miljoen keer verkocht. Volgens Bluepoint heeft het spel meer dan 100 miljoen dollar opgeleverd. Ongeveer een vijfde van alle PUBG-spelers is volgens de ontwikkelaar afkomstig uit China. Het spel is vooral populair in de Verenigde Staten, waar een kwart van de spelers zich bevindt.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou