Tencent investeert in GTFO-maker 10 Chambers

Tencent investeert in GTFO-maker 10 Chambers

Tencent heeft een groot aandeel van ontwikkelaar 10 Chambers Colective gekocht. Dat meldt href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-10-01-tencent-takes-a-major-stake-in-gtfo-studio-10-chambers" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Gamesindustry.biz.</a>

"We hadden een partner nodig die ons de creatieve vrijheid geeft om nieuwe hoogten te bereiken terwijl we de GTFO-community op de lange termijn blijven ondersteunen", zegt GTFO-regisseur Ulf Andersson over de investering. Hoeveel de Chinese gigant in de Zweedse ontwikkelaar heeft gestopt is niet bekend, maar de studio omschrijft het als een 'groot aandeel'.

10 Chambers Collective is een kleine studio die bestaat uit een aantal ex-medewerkers van Starbreeze, bekend van de Payday-games. De studio werkt momenteel aan GTFO, een populaire co-op-shooter.

De overname is onderdeel van Tencents strategie om meer wereldwijde gamestudio's in huis te halen. Zo opende het recent Lightspeed LA in Californië met oud-medewerkers van Rockstar, 2K Games, Respawn en Sony. Ook investeerde het flink in Spec Ops: The Line-maker Yager.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou