Tencent neemt meerderheidsbelang in Spec Ops: The Line-ontwikkelaar

Tencent neemt meerderheidsbelang in Spec Ops: The Line-ontwikkelaar

Het Chinese Tencent heeft een meerderheidsbelang in Yager genomen. De studio is vooral bekend van Spec Ops: The Line.

Vorig jaar investeerde Tencent al in de Duitse studio om zo in het bestuur te komen. Dat werd ook gedaan om te kunnen profiteren van The Cycle, het inmiddels verschenen battle royale-spel van Yager. 

Inmiddels heeft Tencent een meerderheidsbelang in de ontwikkelaar, zo heeft Yager's Timo Ullmann laten weten aan een Duitse website. The Cycle krijgt daarnaast binnenkort een herlancering, met vernieuwingen gebaseerd op feedback van spelers.

Volgens Ullman is het positief dat Tencent zoveel investeert in Yager. Daardoor kunnen werknemers betaald blijven worden. Yager heeft de afgelopen jaren ook wat tegenslagen gekend. De studio werkte bijvoorbeeld aan Dead Island 2, een game die al jaren geleden is aangekondigd maar al net zo lang niet aan de buitenwereld is getoond. Inmiddels zit Yager niet meer op de ontwikkeling. 

Tencent heeft de afgelopen jaren in vele ontwikkelaars geïnvesteerd, van Remedy en Sumo Digital tot Epic Games en Blizzard. Ook bedrijven als Riot Games, PlatinumGames en Ubisoft hebben geld van het bedrijf ontvangen.

Tencent

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou