Tencent annuleerde plannen voor vr-hardware

Tencent annuleerde plannen voor vr-hardware

Tencent heeft plannen voor virtual reality-hardware geannuleerd.

Dat heeft persbureau Reuters vernomen van bronnen. Volgens de bronnen had het bedrijf tot voorkort ambitieuze plannen op het gebied van virtual reality, in zowel hardware als software. Daarvoor nam het afgelopen juni bijna driehonderd werknemers aan. Tencent ziet volgens de bronnen van het plan af, omdat sombere economische vooruitzichten ervoor zorgen dat er kosten bespaard moeten worden.

Tencent had al wel concepten voor de vr-hardware. Zo lag er een concept van een ringvormige handheldcontroller. Het zou alleen te lastig zijn om de hardware snel winstgevend te maken en de investering zou te groot en riskant zijn. Tencent verwachtte dat de hardware pas in 2027 winstgevend zou worden, aldus een van de bronnen. Ook zou er een tekort zijn aan games en andere applicaties.

Tencent werkt nog wel samen met Logitech aan een handheld voor cloud gaming. Het gaat om een samenwerking tussen het Chinese Tencent en Logitech G, het gamesegment van het Zwitserse bedrijf. De samenwerking moet er voor zorgen dat eigenaren van het apparaat "AAA-games kunnen spelen wanneer ze weg zijn van hun console of pc".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou