Telltale werkt aan nieuw IP, president wordt ceo | Gamer.nl

Telltale werkt aan nieuw IP, president wordt ceo | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Dan Connors richtte Telltale Games samen met Kevin Bruner in 2004 op. Bruner zegt dat de verschuiving te maken heeft met de groei van de studio. "De grootte van de studio is sinds onze start elke 16 maanden verdubbeld, en dat kost op zichzelf al veel werk", aldus Bruner.

De nieuwe ceo wil de bedrijf tructuur kleinschalig houden: "Verhaalvertelling is een intiem proces. We doen het nu tien jaar, terwijl we groeien wordt het een uitdaging om die bedrijfscultuur te behouden." Daarom is het bestuursteam vergroot: "Om te helpen met de groeipijnen."

Bruner zegt tegenover GamesIndustry dat Telltale werkt aan een nieuw IP, al heeft hij verder geen details bekendgemaakt. Telltale is eigenaar van enkele kla ieke IP's, zoals Tales from Monkey Island.

Naast dit nieuwe IP werkt Telltale momenteel aan de twee lopende adventure-reeksen Tales from the Borderlands en Game of Thrones. Daarnaast is de ontwikkelaar bezig met Minecraft: Story Mode, dat nog uit moet komen. Ook heeft Kevin Bruner al bevestigd dat er een derde seizoen van The Walking Dead komt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou