Puzzle Agent wordt in juni uitgebracht voor PC, Mac, WiiWare, iPhone en iPad en heeft een eigenzinnige grafische stijl. De game draait om Nelson Tether, de enige agent in de afdeling Puzzelonderzoek van de FBI. Hij moet naar het plaatsje Scoggins in Minnesota om uit te zoeken waarom de gumfabriek daar is gesloten. Hij ontdekt dat het stadje een geheim verbergt en het is aan de speler om uit te zoeken wat er aan de gang is.

Om aanwijzingen en bewijzen te verzamelen moeten spelers praten met de mensen in Scoggins. Een groot deel van het spel draait daarbij om het oplossen van puzzels en raadsels. Net als in de Professor Layton-games kunnen spelers tot drie hints krijgen om tot de oplossing te komen. Elke hint kost echter een stuk kauwgum, die overal in het stadje te vinden zijn.

Pilot

Puzzle Agent is de eerste titel in Telltale's Pilot Program. Dit is een nieuw initiatief waarmee de ontwikkelaar aparte en onconventionele titels op de markt wil brengen. De studio specialiseert zich in het maken van point-and-click adventures, een genre waarbinnen nog maar weinig games gemaakt worden. Telltale heeft onder andere naam gemaakt door nieuwe delen te maken in legendarische point-and-click series Monkey Island en Sam & Max. De studio heeft onlangs de eerste aflevering van een nieuw Sam & Max-seizoen uitgebracht.