Telltale Games komt terug met nieuwe eigenaar

Telltale Games komt terug met nieuwe eigenaar

href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/telltale-games-ontslaat-meeste-werknemers-annuleert-games/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Telltale Games</a></b> sloot vorig jaar nog de deuren, maar komt nu terug dankzij een nieuwe eigenaar.

LDG Entertainment heeft een groot deel van Telltale Games gekocht en is van plan om een aantal Telltale-series voort te gaan zetten. Daarnaast gaat het bedrijf een aantal oudere spellen van Telltale weer op de markt brengen.

Het nieuwe Telltale Games gaat vertegenwoordigd worden door Jamie Ottilie en Brian Waddle. Het plan is om een een aantal voormalig Telltale Games-werknemers in te zetten als freelancers en deze later wellicht full-time in dienst te nemen.

Ottilie staat vooral bekend om zijn mobiele games en als oprichter en CEO van Galaxy Pest Control. In een interview met Polygon heeft Ottilie bevestigd dat het nieuwe bedrijf in het bezit is van een aantal Telltale-rechten zoalsThe Wolf Among Us en Batman. Ook zijn er "nog een aantal verlopen licenties waar we mee bezig zijn", aldus Ottilie. Een andere grote Telltale-titel is The Walking Dead, waarvan de rechten in het bezit zijn van uitgever Skybound.

"We zijn momenteel aan het evalueren of we de verhalen van de spellen oppakken waar ze zijn gebleven", vertelt Ottilie.

Walking Dead

Ottilie zegt dat hij de rechten van Telltale Games heeft gekocht omdat hij gelooft in een toekomst voor de spellen. "Ik houd van spellen die verhalen vertellen en ik ben ervan overtuigd dat er een bedrijf in onze industrie moet komen die zich in verhaalgedreven spellen specialiseert", stelt Ottilie. "Het kopen van de verschillende Telltale-rechten was overigens ontzettend ingewikkeld", gaat Ottilie verder.

"We blijven trouw aan het episode-concept maar we gaan het iets anders aanpakken. Het is belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van de manier waarop mensen zich vermaken met dit soort spellen. Persoonlijk houd ik van het binge-watch-idee", zegt Ottilie. Verder vertelt hij dat Telltale Games een aantal van zijn favoriete verhalen heeft verzonnen en hij het een prachtig bedrijf vindt. "De manier waarop het is afgelopen met Telltale Games is gewoon spijtig en we gaan ons uiterste best doen om niet dezelfde fouten te maken", aldus Ottilie.

Telltale Games was in het bezit van een heleboel games die zijn gebaseerd op bekende franchises. Het bedrijf kende echter zijn grenzen niet en sloeg door in het kopen en ontwikkelen van verhaalgedreven spellen, waardoor ze de controle verloren. Na een hoop drama en een lopende rechtszaak moest het bedrijf de deuren noodgedwongen sluiten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Telltale games moet gewoon vernieuwen. The wolf among us en de Walking dead waren goede games, maar nu is het ook tijd om een volgende stap te maken en niet weer op dezelfde manier verder te gaan

0
test

Mooi nieuws!

0

Aanbevolen voor jou